Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Black Sea 2 (2030-та)

"В Черно море искам да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и любов.”

 

Бойко Борисов, 16 юни 2017 г.

 

От вчера ми се върти главата сюжет за игрален филм, продължение на "Черно море", трилърът на Кевин Макдоналдс. Действието се развива през 2030 г., когато сме среднобогати, а всяко трето българско семейство има яхта, а всяко пето е декларирало, че спестява за такива. Можеше и да е либрето за опера, но пък там няма хепиенд. Но пък защо да ви натъжавам допълнително след като вчера ревете с глас, заради тези 1 100 млн лв, които ще плащаме всички за реакторите за „Белене“. Ето го в най-общи щрихи сценария за продължението.

2030-та.. У нас процъфтява крайбрежното яхтеното плаване, яхтеният туризъм и мирната свободна любов сред морската шир.

Наталия от Севастопол и Тодор от Варна се запознават на яхтен купон по българското крайбрежие и се влюбват. За зла участ бащата на Наталия, който е командващ на ударна яхтена морска група в Севастопол има съвсем други планове за нея. И съответно настоява тя да се ожени за перспективен командир на луксозна подводна ядрена яхта в Балтийско море. Медиите в Русия и в България раздухват въпроса. Русия изпраща подводна папарашка яхтена група, който системно заснема по българското крайбрежие младите, които по правят любов, полюшвани от вълните на Черно море. После ги продават, в резултат на което руската порноиндустрия процъфтява.
Напрежението между двете страни се покачва. България взема мерки и по заповед на командващия ВМС пуска хиляди надуеваеми дюшеци и лодки с манекени с цел да обърка руските подводни яхти. Румънците ни изпращат в подкрепа няколко големи луксозни яхти за групови купони, съоръжени със сонори. Турция отказва подкрепа с морски съдове, тъй като девойки по крайбрежието са без забрадки, меко казано. Освен това южните ни съседи не пускат през Босфора канадски увеселителен кораб с 50 хил. т водоизместимост, естествено под флага на НАТО. Причината е, че той надвишава бруторегистрите, предвидена в Цюрихската конвенция за свободната любов в Black sea, заместила споразумението от Монтрьо.

Напрежението в региона ескалира до такава степен, че у нас започват да се създават доброволни морски отряди. Николай Колев - Босия, също като Хемингуей през втората световна, се поставя на разположение на командването заедно със своята яхта "Малина". Разбира се, въоръжена с многоцевен доматомет. Руснаците са вбесени, защото романтичното име на яхтата звучи на руски звучи цинично и доста обидно(пренебрежительное фырканье). Към Босия се присъединява и яхтена флотилия на ветераните от "Обществен натиск", водени от Манол Глишев и Кирил Чуканов. Край Камен бряг пък светкавично се развръща морската група "Джулай" на Роби Леви. Сухопътните действия на доброволците се оглавят от Асен Генов, който обсажда оцелелия след фундамент на МОЧА, заобиколен от самоотвержени старци. Властите предвидливо са изпратили на място освен линейка, също така и катафалка, за да може да извозва на двете места в случай на нужда. За всеки случай „Протестна мрежа“ подсигурява дълбокия тил, като овладява с водни колела Панчаревското езеро.
В сюблимния момент изненадващо се намесва президентът Борисов, който междувременно е приел името Михаил е влязъл в правата вяра. Със скромната си, току-що закупена яхта той предприема рисковано пътуване през Черно море и и се среща в Севастопол с пристигналия специално за целта с адмирал Куропаткин, избран за президент на мястото на Путин. Двамата обсъждат отношенията между две страни, както и тези между Наталия и Тодор. В присъствието на бащата на Наталия те вземат мъдрото решение -- не Тодор жени за Наталия, а обратното -- тя се омъжва за него.
Веднага след съвместното комюнике на двамата държавния глави във Варна провежда яхтен парад, аплодиран от хиляди българи и руски туристи. Сред публиката има представители на българската гейобщност, защото в миналото си Наталия е била лесбийка. В парада участва и доброволната флотилията на Босия, която преминава в килватерна колона под звуците на "Черно море, Черно море, много е добре..." на незабравимия Тодор Колев. Случайно полетява домат към президента Михаил, но макар и без черния пояс в момента, той успява да улови боеприпаса и да го хвърли обратно в морето.
Накрая Михаил прегръща младите и се просълзява. На място той обещава да започне строителството на многоцелеви любовно-патрулни яхти с хеликоптерни площадки, за да могат младите да правят любов не само върху вълните, но и в необятното синьо небе на Черно море.

Също така той завява пред многобройната публика, че е изградил нова, нерукотворная магистрала между българския и руския народ. Все пак протоколът дискретно му подсказва и той се поправя "и руските народи". Двамата млади заживяват щастливо, но не в спретната къщичка на Галата, а в специално реставрирания за целта последен боен кораб на България -- фрегатата "Горди". Докато, оглеждат дъното му, случай водолазите намират нацистко съкровище от Втората световна война. С парите от него се довършва магистрала "Хемус".

Президентът Михаил открива новата магистрала и веднага след това става кръстник на току-що родилата се рожба на Наталия и Тодор.

Край.

image_attache: