Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Битката за лявото тече, но никой не забелязва

Ако след изборите през 2009-та сте си мислили, че на власт идва по-добрата част от БКП, вече знаете, че не сте прави. Тъкмо обратното. По-лошата е. Както по-лош от вълка може да пак вълка, само че в овча кожа.
Ето, например моите агенти в БСП постоянно ми донесат, че на „Позитано” се умува усърдно по разни неща. Ако умуването се избистри в предизборна програма, не е изключено напролет да чуем, че социалистите за децентрализация. Сиреч, алтернативата на раздаване на имоти за общините от кабинета, буквално всяка сряда. И, разбира се, на системата за материално стимулиране на местната власт, измислена от министър Дянков.
Пак от там (представете) агентите ми съобщават невероятната информация, че бившите комунисти се готвят да вдигнат омертата над реформата на съдебната система. И се оглеждат дали ще има някой, който да преговаря с тях за промени в Конституцията.
Куп други новини добри новини имам от „Позитано” и спокойно мога да ви кажа, защото знам, че въпреки това няма да гласувате за тях. Но нямам време.
По тази причина ще се спра накратко върху това какво днес казаха в парламента огняроинтелигентите, които се направят десница.
Първо --обещаха по-високи доходи. Нещо, което правят, разбира се преди всичко левите партии. Защото опре ли до държавата ( а не до пазара и работодателите) да вдига доходите
Второ - обещаха по евтини лекарства. Т.е.от една страна вдигат доходите, от друга ви намаляват лекарствата. Ако изобщо не се разболеете –представете си колко губите.
Трето. Казаха, че ще плащат две години осигуровките на нови работници, което ще рече, че падне яко харчене от бюджета. А по стар български обичай – и надлъгване с работодателите.
Четвърто. Ще довършват реформата в образованието. А между нас казано, тя никога не е започвала. Иначе защо кметове от Националното сдружение на общините и от Асоциацията на градовете и регионите ще пищят, че искат да си назначават директорите на общинските училища и въобще да си ги управляват.
Пето. Декларираха, че продължат да строят магистрали (А ж.п. линии ?) и да развиват регионите. Вместо последните сами да го правят.
И не на последно, даже на първо, приоритет значи, е прозрачната процедурата около новия Висш съдебен, който ако питате мен, вече е избран. Мога да ви кажа и състава с плюс минус и член. Ако, разбира се, този един въобще се промъкне.
Ето защо, ако не сте си ревизирали мнението за ГЕРБ като по-доброто лице на БСП – направете го.
Няма и не може да и по-добро БСП. Даже и то самото е в невъзможност да го стори.
Ето защо, понякога се кълват Станишев и Борисов. Ревност, братко, ревност. Нелоялна конкуренция му казват още. Тъй че ако някой вижда, че битката за лявото е разгорещена, това са най-вече социалистите и техния лидер.