Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Батальонът се строява

(за последен път)

Батальонът се строява ли? Ами да, на там върви работата. Последна есен е за кабинета. И каква. Започва още от август. Ето, например полицаите се канят отново да пушат. И не е изключено вътрешния министър, както преди две години да заяви, че подкрепя протеста им и дори, че ще участва в него. Все пак, преди евентуално да видим вицепремиер на синдикален протест,

 

ще има преговори. Между него в качеството му на министър на вътрешните работи и представителите на полицейския синдикат. Ако в сряда от двете страни на дългата маса не се разберат, най-вероятно те заедно ще уточнят деня и часа на протеста.
Впрочем откъдето и да я погледнеш работата мирише като фуражка на постови полицай в августовските жеги. 25 процентно увеличение на заплатите или горе-долу 150 млн лева не са малко. И дето се вика може да се окажат капката, която прелива чашата. И даже шифрограмата за уволнението на освовния враг на Цветанов - финансовия министър Дянков.
От друга страна военния министър прояви претенции. Не за фантом-и и замяна на Миг-говете, а за нови разчети и увеличение на заплатите на военните от идната 2013 година.
Дали и министър Ангелов ще подкрепи подчинените си, които май ще протестират заедно с полицаите, още не е ясно. Ясно е само едно – понастоящем финансовия министър реве и се тръшка в кабинета си.
Но пък всичко това е нормално. В края на службата, винаги има хаос. Поне докато дойде моменът батальонът да се строи за последно.Ха-ха! Помните ли:
Батальона се строява, за последен път
Старото се уволнява, зайците реват (2x)

Само че този път с тях ще реве с цяло гърло уволнение и някогашния батальонен командир от Делиормана. Но няма лошо, а вижте кво го чака:
„Няма вече непоряди, арести и строй
има само мацки млади, гаджета безброй”

Така де, какво по-хубаво да те уволнят и да ти се отвори време, за да доказваш идентичността си.