Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

В „24 часа” се упражняват в стрелба по зайци

Днес вестник „24 часа” публикува интервю с шейх Омар Бакри, предоставено от Центъра за близкоизточни изследвания. В него него известният джихадист казва три неща.
Първото е, че терористd от видеото, разпространено след атентата в Бургас, е неговият ученик Махди Газали. (Име, което бе спрегнато и през фаталния юли, но шведските власти опровергаха информацията. ) Другото върху, върху което набляга шейха е твърдението, че организатор на атентата е е Ал Кайда. Третото, по което той откровеничи е, че България е ислямска земя и, че мнозина мюсюлмани у нас слушат проповедите му.
Както се казва в такива случаи – е един куршум три заека.

 

Разследването получава потвърждение на удобната версия, че атентатора е самоубиец, правителството – сочи Ал Кайда като организатор, а ДАНС е насърчен в акцията си срещу радикалния ислям в България.
Разбира се, всичко това би могло, ако не бяха налице следните три неща.
Първо, ако руските медии не бяха разпространили твърденията на шейха три дни след атентата в Бургас. Второ, ако информацията не идваше от базираната в София антиамериканска и антиизраелска организация Център за близкоизточни изследвания. И трето: ако вестникът не беше „24 часа”.
За малко пък щях да забравя, че терористът, замесен в атентатите в изгонен от Лондон, заради атентатите в метрото се радва на гостоприемството на Хизбулла.

 

---


В този блог не се използва пълния член.
Автора не накърнява никому правата.
Напротив. Той е радетел за въвеждането на дублетната форма.